BMW viert dubbel verjaardagsfeest tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

BMW viert dubbel verjaardagsfeest tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

BMW bestaat 100 jaar, de BMW 2002 is 50 jaar jong. BMW koos de Historic Grand Prix Zandvoort om dit feest te vieren. Adrian van Hooydonk, design-verantwoordelijke bij de BMW Group, vond dat een uitstekend idee. “Ik vind de Historic Grand Prix Zandvoort een topevenement.” Het BMW-feest vond bovendien op historische racegrond plaats. BMW heeft de afgelopen decennia onnoemelijk veel overwinningen, in vele klassen, behaald op het wereldberoemde duinencircuit.

Het hoogtepunt van de BMW-festiviteiten bestond uit de race en demo van de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’. Het publiek kreeg een veld van 25 BMW-raceklassiekers voorgeschoteld, bestaande uit een mix van BMW’s 2002 en 3.0 CSL.

Het jubilerende automerk had ook de BMW-racecoryfeeën Prins Leopold von Bayern en Harald Grohs uitgenodigd voor het driedaagse feest.

“Geweldig!”

Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, behoorde met zijn eigen BMW 2002 tot de deelnemers aan de BMW Centenary Trophy. “Ik ben heel tevreden”, vertelde hij over het verloop van het BMW-feest. “De Historic Grand Prix Zandvoort is een topevenement. De deelnemers aan de BMW Centenary Trophy zijn opgetogen. Enkele vrienden van mij racen dit weekend mee met hun BMW’s 2002. Ik heb hen enthousiast gemaakt met mijn verhalen over het evenement. Ze hebben het nu zelf meegemaakt. Ze vinden alles geweldig: het evenement, het circuit en de sfeer.”

BMW jubileumpaddock

De auto’s van de BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL stonden bij elkaar opgesteld in de BMW paddock. Elke toeschouwer had toegang tot het BMW-walhalla om de auto’s te bewonderen en te fotograferen.

BMW toonde bovendien de BMW 2002 Hommage en de BMW 3.0 CSL Hommage R, de moderne interpretaties van de twee BMW-klassiekers. Bijna iedere bezoeker aan de Historic Grand Prix Zandvoort zag de BMW 2002 Hommage voor de eerste keer in het echt. Van Hooydonk, hoofdverantwoordelijk voor de beide Hommage-modellen: “De BMW 2002 Hommage is dit jaar voor de eerste keer gepresenteerd tijdens het Concours d’Elegance van Villa d’Este. Daarna stond het model in de schijnwerpers van het Concours d’Elegance van Pebble Beach. De BMW 2002 Hommage is per vliegtuig teruggekomen uit de VS, om op tijd te zijn voor de Historic Grand Prix Zandvoort.”