Bezoek aan Porsche-dorp tijdens Historic Grand Prix Zandvoort absolute aanrader

Bezoek aan Porsche-dorp tijdens Historic Grand Prix Zandvoort absolute aanrader

Porsche pakt flink uit tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Het ‘Porsche-dorp’ in het rennerskwartier staat boordevol actie en herbergt bovendien een ultiem autosporticoon: de Porsche 917K waarmee Gijs van Lennep in 1971 de 24 uur van Le Mans won. Met elke toegangskaart van de Historic Grand Prix Zandvoort bent u in het rennerskwartier, en dus bij Porsche, welkom.

Porsche is al decennialang succesvol in vele raceklassen. Het is dus niet meer dan logisch dat er veel Porsches in actie komen tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Dit jaar nemen zes Porsche raceteams hun intrek in het Porsche-dorp. Dat betekent dat de bezoekers de hele dag van nabij kunnen meebeleven hoe de teams zich voorbereiden op de trainingen en de races met hun Porsche 356, 904, 911 RSR of andere klassieke 911. Er wordt gesleuteld, banden gewisseld en afgesteld. Actie! De Porsche racemotoren zorgen voor achtergrondmuziek.

porsche4

Porsche 917K

In 1971 wonnen Gijs van Lennep en Dr. Helmut Marko de 24 uur van Le Mans met hun Porsche 917K. Het duo legde 5.335 kilometer af, een record dat pas in 2010 werd verbeterd. De Porsche 917K neemt tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort een ereplaats in op de Porsche-stand. Porsche-ambassadeur Gijs van Lennep, die in 1976 wederom op Le Mans zegevierde met een Porsche, deelt op zaterdag en zondag twee keer per dag handtekeningen uit.

50 jaar Porsche 911 Targa

Porsche viert tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort de vijftigste verjaardag van de Porsche 911 Targa. Eigenaren tonen hun open sportauto op zondagmiddag tijdens de speciale Porsche-demo op het circuit. In het Porsche-dorp worden de zeven generaties van de Porsche 911 Targa tentoongesteld.

Porsche ontvangt tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort veel Porsche-rijders, die hun auto op de inmiddels traditionele Porsche parking naast de hoofdtribune parkeren. De Porsche parking is een tentoonstelling op zich!

porsche3

Toegang vanaf 20 euro

Toegangskaarten kosten in de voorverkoop slechts 20 euro voor een dagkaart en 40 euro voor een driedaagse weekendkaart. Met deze kaarten bent u ook welkom in de paddock, waar onder meer de Porsche raceauto’s staan opgesteld. Kaartjes voor kinderen van vijf tot twaalf jaar onder begeleiding kosten de helft, jongere kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten bestellen kan via www.historicgrandprix.nl/tickets