Autosportcoryfeeën enthousiast over Historic Grand Prix Zandvoort

Autosportcoryfeeën enthousiast over Historic Grand Prix Zandvoort

De Historic Grand Prix Zandvoort trok meer bezoekers dan ooit; in drie dagen tijd kwamen 52.500 liefhebbers van historische autosport naar Circuit Park Zandvoort. Bekende coureurs uit binnen- en buitenland vermaakten zich ook uitstekend.

Jan Lammers had een druk weekend tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. “Ik neem deel aan de BMW High Speed Demo Laps met een March-BMW Formule 2 en een BMW M1 Procar. Ik ben van de partij tijdens handtekeningsessies en tussendoor ontmoet ik veel mensen die met mij op de foto willen en mijn handtekening vragen.”
Lammers genoot. “Ik kom veel mensen tegen van vroeger. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat veel toeschouwers de racetijden van vroeger komen herbeleven tijdens dit evenement. De Historic Grand Prix Zandvoort trekt veel toeschouwers die vrienden of familie hebben meegenomen en hen laten zien wat zij vroeger hebben gezien. Ze vertellen hun ervaringen door en leggen uit wat er allemaal te zien is. Mensen delen hier hun passie.”

“Mooiste weekend”
Gijs van Lennep genoot ook. “In 1971 won ik samen met Helmut Marko de 24 uren van Le Mans met onze Porsche 917. Deze auto is nu voor de eerste keer op Circuit Park Zandvoort, dat is voor mij een bijzonder moment. De auto spreekt het publiek aan, dat merk je aan de reacties en aan de vele foto’s die er van de Porsche zijn gemaakt.”
Van Lennep deelde handtekeningen uit, zowel bij het Porsche-dorp als bij de HARC-hospitalitytent waar dagelijks handtekeningensessies plaatsvonden. Hij nam deel aan de parade door het centrum van Zandvoort met een Porsche 911 Carrera RSR. “De parade was fantastisch, met heel veel publiek”, vond hij. “Ik heb drie dagen lang veel enthousiaste mensen ontmoet. Ik vind de Historic Grand Prix Zandvoort het mooiste weekend van het jaar.”

IMG_0869

Freddie Hunt herdenkt zijn vader
Freddie Hunt herdacht de zege van zijn vader James tijdens de Grand Prix van Nederland in 1975. De overwinning was niet alleen de eerste zege van James Hunt, maar ook de eerste en enige overwinning van zijn team Hesketh. “Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel om op Zandvoort te rijden, 40 jaar na de eerste Grand Prix-zege van mijn vader”, vond Freddie. “Het is een eer om op dit historische circuit te rijden. Ik kende het circuit alleen van de simulator, ik kan nu zeggen dat het in werkelijkheid nog mooier is. Het is mooi en indrukwekkend om te zien hoeveel publiek dit evenement trekt, dat geldt ook voor de parade door het dorp. Ik heb er echt van genoten.”

Zandvoort 28-30.08. 2015.Historic Grand Prix Zandvoort

“Fantastisch”
BMW Group Classic nodigde een aantal BMW coryfeeën uit voor de demonstraties met diverse legendarische BMW raceauto’s. Naast Jan Lammers verzorgden onder meer Toine Hezemans, Steve Soper, Marc Surer en Michael Bleekemolen een mooie show. “Ik vind het fantastisch en een eer om na al die jaren weer met een BMW M1 Procar te mogen rijden“, aldus een enthousiaste Bleekemolen. Decennia geleden nam hij deel aan de unieke cup, onder meer in het voorprogramma van de Grand Prix van Nederland.