Actie naast de baan

Actie naast de baan

De Historic Grand Prix Zandvoort is meer dan een driedaags racespektakel met de mooiste historische raceklassen. Het evenement staat ook in het teken van bijzondere demo’s, de populaire parade met raceauto’s door het centrum van Zandvoort.

De Historic Grand Prix Zandvoort is een evenement vol traditie. Het is bijvoorbeeld niet toevallig dat de snelste en meest bijzondere historische raceklassen in het laatste weekend van augustus naar Circuit Park Zandvoort komen. De Grand Prix van Nederland vond immers vaak eind augustus plaats. ‘Zandvoort’ was in totaal 30 keer het toneel van een Formule 1 Grand Prix.

Parade
Lang geleden was het heel normaal dat de Formule 1-auto’s over de openbare weg reden, op weg van hun tijdelijke stalling in Zandvoort naar het circuit en weer terug. Deze traditie is in ere hersteld met de rijdersparade door het centrum van Zandvoort. Op zaterdagavond rijden deelnemers met hun historische formuleauto’s, toerwagens en GT’s langs duizenden enthousiaste toeschouwers. Ook autosportcoryfeeën zoals Gijs van Lennep, Arie Luyendijk en Jan Lammers namen deel en genoten van de sfeer. Met de Historic Grand Prix Zandvoort en de rijdersparade is de bijzondere, gezellige Grand Prix-sfeer van vroeger weer helemaal terug in de Zandvoortse regio!