FIA Masters Historic Formula One Championship

FIA Masters Historic Formula One Championship

De Formule 1 keert terug op Circuit Zandvoort! Het FIA Masters Historic Formula One Championship laat de gouden tijden van de Formule 1-races op het duinencircuit herleven. Aan de start verschijnen Formule 1-auto’s uit de periode 1968 tot 1985, tevens het laatste jaar van de Grand Prix van Nederland.

De meeste Formule 1-auto’s in het FIA Masters Historic Formula One Championship zijn nog voorzien van hun oorspronkelijke sponsorkleuren. De klasse is daarmee een feest van herkenning voor de echte Formule 1-fans. In actie komen onder meer de zwartgouden John Player Special Lotussen en de destijds zeer succesvolle Saudia / TAG Williams. In het Formule 1-veld zien we ook legendarische merken zoals Tyrrell, Brabham, March en Arrows. De meeste auto’s zijn voorzien van de even beroemde als succesvolle Ford Cosworth drieliter Formule 1 krachtbron.

30 Grand Prix-races
In de periode 1952 tot en met 1985 was Circuit Zandvoort maar liefst 30 keer het toneel van een Formule 1 Grand Prix. Het circuit langs de kust heeft mede daarom nog altijd een magische naam in de internationale autosport. De deelnemers aan het FIA Masters Historic Formula One Championship staan dus te popelen om met hun Formule 1-bolides oude tijden te doen herleven!